Selecteer een pagina

Direct tanden bleken in Almere? Bel: 0320 284 084.

 Waarom tanden bleken?

Witte tanden zijn de laatste decennia steeds meer een schoonheidsideaal geworden, en mensen gaan dan ook op zoek naar de beste manieren om hun gebit er witter te laten uitzien. Het bleken van tanden is één van de manieren om efficiënt, veilig en duurzaam de tanden weer een mooie uitstraling te geven. Er zijn verschillende manieren om tanden te bleken. Het hele proces biedt enkele voordelen die het bleken van tanden zeker de moeite waard maken.

witte tandengebleekte tanden

 

De kleur van tanden

Eerst en vooral is het belangrijk te weten hoe de kleur van een tand wordt bepaald. Tanden bestaan uit verscheidene lagen. De bovenste is de glazuurlaag. Deze geeft onze tanden een gladde en blinkende uitstraling geeft. De laag is nagenoeg doorzichtig. De kleur van onze tanden wordt bepaald door ons tandbeen. Dit is een genetisch bepaalde factor. Het tandbeen is bij hoek tanden dikker waardoor de tanden een gelige kleur hebben. Het bleken van tanden gaat die kleur tegen.

 

Tand verkleuring

Kinderen hebben meestal mooie witte tanden.

lachende witte kinder tandjes

Bij volwassenen kan die kleur enorm afwijken. Dit komt doordat tanden na verloop van tijd kunnen verkleuren. Dit kan gebeuren door verschillende redenen.

1. Dagelijkse gewoontes

Mondhygiëne is erg belangrijk. Dit om de kleur van onze tanden te behouden. Regelmatig poetsen en flossen zijn goede manieren om cariës te ontlopen. Gewoontes zoals tabak en alcohol tasten de gezondheid én de kleur van de tanden onvermijdelijk aan. Hierdoor krijgen mensen vaak echt bruine tanden. Ook koffie drinken en overdrijven met thee kan een negatief effect hebben op de kleur van tanden. Sommige medicijnen brengen als bijwerking zelfs een verkleuring teweeg.

2. Ouder worden

Ouder worden betekent meestal dat tanden geler en donkerder worden, vaak omdat er gewoon meer cariës is ontstaan (waardoor slijtage optreedt). Barstjes in het tandglazuur zorgen ervoor dat kleurstoffen gemakkelijk in het tandbeen binnendringen waardoor de tanden een donkere kleur gaan krijgen.

3. Dode tanden

Een tand is levend in de zin dat de holte van de tand is gevuld met zogenaamde pulpa. Pulpa bestaat uit zenuwen en bloedvaten, en als deze afsterft door bijvoorbeeld een ontsteking, een ongeval of gewoon bederf, dat verandert deze van kleur. Zo komt het het dat een tand een geel-grijze of zelfs blauwige verkleuring krijgt.

4. Stoornissen tijdens de ontwikkeling

Soms kunnen stoornissen problemen veroorzaken bij de ontwikkeling van het gebit, waardoor op latere leeftijd verkleuringen worden veroorzaakt. Fluorose is een voorbeeld: deze aandoening ontstaat als een kind bij de ontwikkeling van de tanden teveel fluoride inneemt, waardoor het glazuur bedekt wordt met witte vlekjes die niet meer verdwijnen.

 

Uw tanden bleken Almere

Als men zijn of haar tanden wil laten bleken, is het belangrijk rekening te houden met de oorzaak en van welk type verkleuring er sprake is. Als de tanden ‘egaal’ geler zijn geworden is het bleken meestal relatief eenvoudig, maar zodra er zich vlekken op het tand oppervlak bevinden gaat het iets moeilijker. Het bleken van een dode tand gebeurt daarbij van binnen uit via de tandholte. Het bleken van gezonde, levende tanden kan van buitenaf gebeuren.

Beroep doen op een specialist om tanden te laten bleken is aangeraden om complicaties te vermijden. De verschillende methodes worden op die manier professioneel toegepast en geven dus een duurzaam, kwalitatief en veilig resultaat.

tanden bleken behandeling

 

Verschillende methods

1. Dode tanden laten bleken

Dode tanden zijn eigenlijk tanden waarbij de pulpa in de holte is afgestorven. Hierdoor wordt deze donkerder en krijgt de tand een grijs-blauwe kleur. Voor de tand gebleekt kan worden moet de tandholte leeggemaakt worden en dient men de aanwezige bloedvaten te verwijderen. Vervolgens brengt men hierin een soort bleekmiddel aan en sluit men de holte tijdelijk af met een vulling.

Het bleekproces zelf duurt over het algemeen een aantal dagen omdat het gebruikte middel moet kunnen inwerken. Als het resultaat daarna nog niet voldoet aan de verwachtingen, kan de procedure een aantal keer herhaald worden. Van zodra het gebit de gewenste kleur heeft wordt de tand zorgvuldig afgesloten met een permanente vulling. Het is van onmiskenbaar belang om deze methode te laten toepassen door een specialist. Dus niet zelf proberen te doen!

2. Levende tanden laten bleken

Het bleken van levende tanden kan op diverse manieren gebeuren: zo kan bij de tandarts waterstofperoxide worden gebruikt, een stof die in een soort gel of paste wordt verwerkt en wordt aangebracht op de tanden. Deze stof kan echter wel irritatie veroorzaken op het tandvlees; meestal wordt dit dan ook beschermd door middel van een speciale tandvleesbeschermer. De specialist brengt de pasta rechtstreeks aan op de tanden zodat deze kan inwerken.

Men kan ook gebruik maken van een zogenaamde lepel; een instrument dat op maat wordt gemaakt op basis van de afdruk van de gebitsboog en eigenlijk een omgekeerde mal van het gebit voorstelt. De mal past dus perfect op de tanden, en de gel wordt erin aangebracht zodat die op de tanden kan inwerken. Deze ‘lepel’ wordt altijd gemaakt door een specialist zodat er geen onnauwkeurigheden of oneffenheden kunnen ontstaan.

 

Hoe werkt het?

De waterstofperoxide die in de pasta of gel zit verwerkt heeft een tijdje nodig om te beginnen werken: het kan 6 tot 8 uur uren voor de pasta een effect begint te hebben op het gebit, en daarom is het dan ook aangeraden om de behandeling ’s nachts te laten inwerken. Er kan echter ook een andere aanpak gebruikt worden, waarbij men het product een aantal dagen na elkaar gedurende een 2 of 3-tal uur laat inwerken.

 

Het bleekproces versnellen

De tandarts kan het bleekproces echter nog versnellen door gebruik te maken van warmte en licht. Hiervoor gebruikt hij of zij een soort lamp – ook wel een bleeklamp genoemd – en geeft de ideale warmte en licht om te helpen bij het bleken.

versnellen van het drogen van tanden

De specialist weet precies hoe lang en hoe warm de tand behandeld moet worden: een te langdurige bloot stelling aan warmte kan immers negatieve effecten met zich meebrengen, zoals ontstekingen in de tandzenuw. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een soort laser, die het bleekproces versnelt dankzij de vrijgekomen belichting, maar minder risico’s met zich meebrengt omdat er geen warmte aan te pas komt.

 

De voordelen van tanden bleken Almere

De voordelen van uw gebit laten bleken bij een specialist maken de hele behandeling méér dan de moeite waard: Zo kunt u genieten van een stralend wit gebit en een nog mooiere lach, wat uw zelfvertrouwen natuurlijk alleen maar ten goede zal komen! Dit is immers de eerste reden waarom mensen hun gebit laten bleken, en dankzij de professionele aanpak van een specialist kunt u zeker zijn van een verrassend resultaat.

  • Voel je beter
  • Lach vaker
  • Verblind mensen met je lach
  • Wees en nog betere versie van jezelf

 

Als uw tanden gelijkmatig verkleurd zijn, kan het bleken van uw gebit zorgen voor een mooiere en natuurlijk ogende kleur: zo valt het zelfs niet op dat u uw tanden heeft laten bleken! Dode tanden ogen daarbij weer veel levendiger. Ook kunnen dankzij het bleken van uw tanden andere vervelende maatregelen zoals kunststofschildjes of porseleinen vermeden worden.

Tenslotte is het bleken van uw gebit bij een specialist een eenvoudige manier om mooiere tanden te krijgen: de behandeling neemt niet veel tijd in beslag, en het resultaat is duurzaam en onschadelijk voor de integriteit van uw gebit. Doe beroep op uw specialist voor een mooier, witter gebit!

Als Almere te ver weg is voor jou, kan je misschien bij terecht in Amsterdam of Rotterdam.